Je mag niet zelf een cv-installatie aanleggen of mechanische ventilatie aanleggen in de woning. Heb je geen centrale verwarming of mechanische ventilatie in de woning, en wil je die graag hebben? Neem dan contact met ons op. Wij leggen dit zelf aan als we onderhoud uitvoeren aan je woning. We doen dat dan voor alle woningen van het wooncomplex. Maar we kunnen de installateur die in het wooncomplex het onderhoud aan de installaties uitvoert, vragen een offerte te maken. Je ziet dan hoeveel de huur omhoog gaat als je centrale verwarming of mechanische ventilatie laat aanleggen.

De cv-ketel

Staat de cv-ketel in een slaapkamer? Dan maak je er een kast omheen van brandwerend materiaal. De kast moet 30 minuten brandvertragend zijn. Dat geldt ook voor de deur.

Thermostatische radiatorkraan en extra radiator

Wil je een extra radiator plaatsen? Of thermostatische kranen op de radiatoren zetten? Dit mag je niet zelf doen. Laat dit aan ons weten, dan vragen wij daarvoor een offerte aan bij een installateur. Je krijgt die offerte van ons waarna je kunt besluiten of je de installateur de werkzaamheden wilt laten uitvoeren. Je betaalt zelf de kosten aan de installateur.

Thermostaat

Je mag je kamerthermostaat vervangen door een klokthermostaat. Je kunt deze zelf aansluiten. Volg daarbij wel de gebruiksaanwijzing die je krijgt bij de klokthermostaat.

Schoorsteenmantel en rookkanaal woonkamer

Om de schoorsteenmantel en het rookkanaal in de woonkamer te laten verwijderen heb je een bouwvergunning nodig van de gemeente. Dit is namelijk een aanpassing van de constructie van de woning. Dit mag je niet zelf doen. Een erkend aannemer kan de schoorsteenmantel en het rookkanaal weghalen. Dit moet op een manier gebeuren die constructief verantwoord is. De wanden en het plafond moet je netjes afwerken. Dit moet passen bij hoe andere muren en plafonds eruitzien.