Stepstone,

216 sociale huurappartementen voor jonge woonstarters aan de Zuidas.Met 216 nieuwe starterswoningen biedt Lieven de Key vanaf maart 2024 jonge mensen de kans om de eerste stappen te zetten op de woningmarkt in het financiële hart van Amsterdam aan de Zuidas. De woontoren in het Kenniskwartier komt op loopafstand van openbaar vervoer met metro- en treinstation Zuid en op fietsafstand van de binnenstad met alle voorzieningen, zoals horeca, winkels en bioscopen.

Een plek om te wonen, ontmoeten en leren

De oppervlakten van de woningen variëren van 23 m2 tot 52 m2. Woonstarters zijn tussen de 18 en 28 jaar oud en hebben vaak behoefte aan sociaal contact in hun leefomgeving. Daarom krijgt de woontoren voorzieningen die bijdragen aan contact tussen de bewoners. Zo bevinden zich op de begane grond en eerste verdieping de Key Lounge waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten, samen iets kunnen organiseren of kunnen werken. Op de 23e verdieping komt een dakterras waar bewoners kunnen sporten. Het gebouw is ontworpen met veel glas, balkons en verticaal groen langs de gevels. In de woontoren komt ook een stalling voor fietsen en scooters.

Vijf jaar de kans om de eerste stappen te zetten op de woningmarkt

De bewoners huren de woningen via een jongerencontract. Dit is een huurcontract voor maximaal vijf jaar. Na vijf jaar krijgt een andere jongere tussen de 18 en 28 jaar de kans om zijn of haar woonstart te maken. Op deze manier bevorderen we de doorstroming. In die vijf jaar bouwen jongeren inschrijfduur bij MijnDak op en groeien ze door naar hun volgende woonstap. Na vijf jaar is er vaak veel veranderd: jongeren willen gaan samenwonen of hebben een hoger inkomen gekregen.

Zuidas

Begon Zuidas vooral als een kantorenlocatie voor toonaangevende bedrijven en nationale banken, inmiddels wil het gebied meer zijn dan dat: een complete, unieke wijk waar werken, wonen en leven samenkomen. Met de bouw van de 80 meter hoge woontoren met sociale huurwoningen ontstaat hier een nog gevarieerder woningaanbod. De woonstarters zorgen voor meer levendigheid in de buurt en maken ook buiten kantooruren gebruik van de voorzieningen. Op deze wijze draagt Lieven de Key bij aan de dynamiek van de stad. Kijk voor meer informatie op www.zuidas.nl.

Kenniskwartier

Stepstone is een van de eerste gebouwen die de komende jaren worden gebouwd in het Kenniskwartier aan de Zuidas, ter hoogte van de Vrije Universiteit.