Startblok Kop Zuidas,

Op de Kop Zuidas van Amsterdam, tussen de RAI en de A10, heeft Lieven de Key 120 woningen voor statushouders en Nederlandse woonstarters gebouwd. De bouw is in februari 2021 gestart en de woningen zijn in juni 2023 opgeleverd.

120 nieuwe woningen voor woonstarters

Dit startblokconcept voor 60 statushouders en 60 Nederlandse woonstarters ligt net binnen de ring in de directe omgeving van de RAI, de Rivierenbuurt en het Amstelpark. De starterswoningen dragen bij aan het realiseren van de ambitie van Lieven de Key: samen met haar partners Amsterdam toegankelijk maken en houden voor de jonge woonstarter met een kleine beurs.

Wonen aan de Zuidas

De Zuidas begon vooral als een kantorenlocatie, inmiddels is het meer dan dat: een complete, unieke wijk waar werken, wonen en leven samenkomen.

De betaalbare, zelfstandige woningen van Lieven de Key hebben een gemiddelde oppervlakte van 23 m2 en per verdieping een gemeenschappelijke ruimte. Op de begane grond is er een ruime entree, een loungeruimte en een fietsenberging. Op de tweede en vijfde verdieping zijn er daktuinen voor gezamenlijk gebruik.

Het project bevat naast de sociale huurwoningen ook kantoren, ruimten voor maatschappelijke functies, horeca, 10 koopwoningen en ruimten voor fiets- en autoparkeren. Het kwalitatief hoogwaardige multifunctionele gebouw krijgt het duurzaamheidslabel BREEAM ‘outstanding’.

Past een startblok bij jou?

De woningen in Startblok Kop Zuidas worden aangeboden via Woningnet. Bij de selectie is de motivatie om in Startblok Kop Zuidas te wonen belangrijk.
Klik hier voor meer informatie over het startblokconcept en onze andere startblokken.

Meer informatie

Meer over de Startblok Kop Zuidas vind je op de website van Startblok Kop Zuidas.