Startblok Elzenhagen,

Startblok Elzenhagen is een duurzame community waar 540 jongeren uit Nederland en statushouders samen wonen. Samen bouwen zij aan hun toekomst.

Een goede start in Amsterdam

Sinds april 2019 wonen 540 jongeren uit Nederland en statushouders van 18 tot en met 27 jaar samen. Startblok Elzenhagen is gerealiseerd door wooncorporaties Lieven de Key en Eigen Haard. Dit woonproject draagt bij aan het doel van Lieven de Key om woonstarters op weg te helpen met hun eerste stappen op de woningmarkt in Amsterdam.

Een bijzonder woonconcept

Startblok Elzenhagen is gemaakt naar het voorbeeld van Startblok Riekerhaven, het eerste woonproject waar jongeren en statushouders samenwonen in een community waar zelfbeheer en zelforganisatie centraal staan. In de gemeenschappelijke ruimte kunnen bewoners en buurtbewoners samenkomen en allerlei activiteiten organiseren. Verder is Startblok Elzenhagen heel duurzaam: de woningen zijn goed geïsoleerd, worden verwarmd met behulp van warmtepompen en voorzien van elektriciteit door zonnepanelen.

Past een Startblok bij jou?

Klik hier voor voor alle informatie over het startblokconcept en al onze andere startblokken. Hier vind je meer informatie over Startblok Elzenhagen. De woningen worden aangeboden via MijnDak.