Lieven de Key gaat de komende periode haar woningen verder verduurzamen. Door bijvoorbeeld beter te isoleren en energie op te wekken. Zo willen wij bijdragen aan een betere wereld en voldoen aan de klimaatdoelstellingen. Helaas kunnen we niet alle woningen tegelijk aanpakken. Daarom starten we met de woningen die het meeste energie verbruiken. Alle woningen met een E-, F- of G-label maken we de komende jaren energiezuiniger door middel van isolatie en ventilatie en indien mogelijk zonnepanelen. Het verduurzamen van de woningen combineren we met gepland onderhoud.

In en na 2024 gaan we een groot aantal complexen isoleren

Daarom zijn we vanaf 2023 aan het versnellen. Op www.lievendekey.nl/projecten of het kaartje hieronder zie je hoeveel en welke complexen in 2024 aan de beurt zijn. De planning voor de jaren erna wordt nu gemaakt. Zodra er meer bekend is, delen we dat op deze pagina.
Heeft jouw complex een E-, F- of G-label?

Dan is jouw woning binnen 5 jaar aan de beurt. Voor 2029 moeten alle EFG-labels namelijk zijn verbeterd. De komende jaren richten we ons dus vooral op deze labels. We kiezen ervoor om te kijken naar natuurlijke momenten. Zo brengen we bijvoorbeeld isolatie aan wanneer we al van plan waren om de daken te vervangen of waar schilderwerk gepland stond. Doordat de aanpak op complexniveau is ingericht, pakken we soms ook woningen met een D- of C-label mee.

Heeft jouw complex geen E-, F- of G-label?

Binnen 5 jaar komen we nog niet bij je langs. Dan weten we helaas nog niet wanneer jouw woning wordt aangepakt. Je kunt zelf wel veel doen om energiezuinig te wonen of hulp krijgen hierbij. Bekijk hier onze tips.