NoordDok,

Aan de Noordelijke zijde van de NDSM-werf in Amsterdam-Noord hebben woonstarters in 2022 een vliegende start gemaakt. Woonstichting Lieven de Key en BMB Ontwikkeling hebben hier 309 sociale huurwoningen voor woonstarters van 23 tot 28 jaar gebouwd. BMB Ontwikkeling is in 2018 gestart met de bouw en de bewoners zijn in 2020 ingetrokken.

Het concept

De oppervlakte van de 309 woningen ligt tussen de 30 en 50 m2. NoordDok bestaat uit drie gebouwdelen van 9, 11 en 15 verdiepingen. De hoger gelegen verdiepingen bieden een adembenemend uitzicht over een uniek stukje Amsterdam. Op de begane grond zijn 18 parkeerplaatsen te vinden die bij de woningen horen. Op de 1e verdieping bevinden zich bergingen en een inpandige fietsenstalling. Op de begane grond realiseert BMB Ontwikkeling circa 850 m² commerciële ruimte voor verkoop of verhuur.

Dynamisch Noord

NoordDok draagt bij aan het realiseren van de ambitie van Lieven de Key: samen met haar partners Amsterdam toegankelijk maken en houden voor de jonge woonstarter met een kleine beurs. En dan ook nog op de NDSM-werf in Amsterdam-Noord: een locatie die in trek is bij studenten, woonstarters en ondernemers.

Waar ligt NoordDok?

De locatie van NoordDok is precies tussen het IJ en de Mt. Lincoln weg. Het project ligt direct aan twee hoofdtoegangswegen van NDSM. Met de al bestaande studentenwoningen van aangrenzende NieuwDok op de NDSM-werf én het naastgelegen project De Werf dat in de vrije sector verhuurd zal worden, sluit NoordDok naadloos aan op de omgeving.

Interesse?

De woningen worden aangeboden via MijnDak.

Mede mogelijk door verkoop

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door de verkoop van panden en ander bezit als het Lloyd Hotel, Rem-eiland, winkelcentrum De Kameleon en andere bedrijfsruimten. Bezit waarvan Lieven de Key vindt dat het niet past bij haar missie en visie wordt een plek voor het huisvesten van jonge woonstarters binnen de ring van Amsterdam.