Dat kan onder omstandigheden door een contract overname of een indeplaatsstelling. Je kan een verzoek tot contractovername of indeplaatsstelling schriftelijk bij ons indienen met dit formulier. De aanvraag vul je samen in met de degene die het huurcontract en het bedrijf overneemt.

Kosten

Na ontvangst van alle benodigde informatie controleren wij alle gegevens, doen we een kredietwaardigheidstoets van degene die het bedrijf overneemt en gaan we in gesprek met de kandidaat huurder. Is alles in orde, en doorstaat alles ook de wettelijke en juridische toets, dan geven wij het akkoord aan de huidige huurder. Vervolgens maken wij een afspraak voor het ondertekenen van de indeplaatsstellingsovereenkomst of nieuwe huurovereenkomst. Wij sturen de overeenkomst van tevoren op.

Kosten contractovername of indeplaatsstelling

Kosten bij contractovername of indeplaatsstelling bedragen € 500 (excl. btw). Dit moet je betalen voordat wij je aanvraag in behandeling nemen.

Beginnota

Voor het ondertekenen moet de in de plaats te stellen huurder de beginnota hebben betaald. De beginnota bestaat uit de 1ste maand huur (inclusief servicekosten en btw), administratiekosten en de waarborgsom.

Termijn beoordeling

Het beoordelen van de aanvraag kan 4-6 weken in beslag nemen.

Afwijzing aanvraag

Bij afwijzing van je aanvraag kan je de kantonrechter vragen of het terecht is dat wij je aanvraag hebben afgewezen. Voor de wettelijke basis voor een indeplaatsstelling verwijzen wij naar het artikel 7:307 van het Burgerlijk Wetboek.