Neem dan contact op met Lieven de Key. We zoeken samen met jou naar een oplossing. De overheid biedt hulp aan mensen met betalingsproblemen. Hieronder hebben we de maatregelen voor je op een rij gezet.

Dit kunnen wij voor je doen

  • Misschien is er een betaalafspraak mogelijk. Neem hiervoor contact met ons op via (020) 621 43 33. Een collega helpt je dan graag verder. Kijk voor meer informatie ook op lievendekey.nl/huurachterstand.
  • Wij melden je aan bij maatschappelijk dienstverlener Vroegeropaf. Zij kijken samen met jou naar mogelijkheden voor een passende oplossing.

Als bewoner kun je recht hebben op verschillende regelingen

  • Heb je een laag inkomen en weinig vermogen? Kijk of de gemeente iets voor je kan betekenen: amsterdam.nl/werk-inkomen/hulp-bij-laag-inkomen (Amsterdam) of diemen.nl (Diemen). Hier staan veel verschillende regelingen zoals woonkostentoeslag of energietoeslag.
  • Heb je een sociale huurwoning? Dan heb je misschien recht op huurtoeslag of andere toeslagen. Kijk op belastingdienst.nl/toeslagen. Je kunt direct berekenen of je toeslag kunt krijgen en aanvragen.
  • Is je inkomen kortgeleden gedaald? Dan heb je mogelijk recht op huurverlaging. Kijk voor meer informatie op lievendekey.nl/huurverlaging.
  • Heb je een lager inkomen na inkomensafhankelijke huurverhoging? Dan kun je ons vragen om de inkomensafhankelijke huurverhoging terug te draaien. Ook als je huurprijs te hoog is voor huurtoeslag, kan je huurprijs soms verlaagd worden. Kijk voor meer informatie op lievendekey.nl/huurverlaging.

Tip: Via het Nibud kun je in een paar stappen berekenen op welke bedragen je mogelijk recht hebt. Ook zie je meteen waar je deze kunt aanvragen.

Er is veel hulp mogelijk bij geldzaken

  • Op Geldfit vind je gratis informatie over geld in jouw situatie. Ook kun je een test doen en binnen 2 minuten ontdekken wat jij kan doen. Of neem direct anoniem contact op via 0800-8115.
  • Je kunt altijd terecht bij het buurtteam om je verder te helpen. Bijvoorbeeld bij het aanvragen van een toeslag of regeling. Kijk voor meer informatie op de website van de gemeente.
  • Op het Nidbud vind je veel algemene informatie over omgaan met geld. Ook wat je zelf kan doen bij schulden: zelfjeschuldenregelen.nibud.nl/introductie.

Heb je vragen?

Neem dan gerust contact op met Lieven de Key, via info@lievendekey.nl of via telefoonnummer (020) 621 43 33.