Haarlemmer Houttuinen,

Lieven de Key vervangt de gevel van de woontoren aan de Haarlemmer Houttuinen. Door de gevel te vervangen wordt de technische staat van het gebouw verbeterd en worden de woningen beter geïsoleerd. De vervanging van de gevel wordt ook aangegrepen om de hoofdentree te vergroten en een open uitstraling te geven.

Waarom vervangen we de gevel?

De technische staat van de gevel is matig waardoor we steeds meer maatregelen moeten nemen om de veiligheid te garanderen. Bovendien zijn de betonnen vloeren onderdeel van de gevel waardoor de muren en vloeren in de woningen koud aanvoelen. Dit wordt met de nieuwe gevel opgelost. Omdat we ook de kozijnen en de ramen vervangen en we de vloeren van de balkons gaan isoleren verbeteren het wooncomfort en het energielabel van de woningen.

Wat is de planning?

De vervanging van de gevel is in de eerste helft van mei 2023 begonnen en is begin 2024 klaar. In september 2023 start de vernieuwing van de entree. Eind maart 2024 zijn alle werkzaamheden klaar.

De voortgang

De vervanging van de gevel is onlangs begonnen. AT5 ging in de bouwlift mee naar het dak om de werkzaamheden te zien. Kijk mee.