Gare du Nord,

In het bruisende hart van Amsterdam-Noord heeft Lieven de Key een studentencomplex gebouwd. De studenten wonen op een toplocatie naast het startpunt van de Noord-Zuidlijn, om de hoek van winkelcentrum Boven 't Y en dichtbij recreatiegebied Waterland.

De 177 woningen in Gare du Nord zijn bestemd voor studenten én jongeren met maatschappelijke ondersteuning. In mei 2022 ontvingen de eerste bewoners hun sleutel. Om het contact tussen bewoners te stimuleren heeft Lieven de Key studentbeheerders ingezet en is er een gezellige ontmoetingsruimte.

Het gebouw

Het gebouw heeft een centrale fietsenstalling, een gemeenschappelijke ruimte, een wasmachineruimte en een gemeenschappelijk dakterras op de bovenste etage. De woningen zijn gasloos en aangesloten op stadsverwarming. In Gare du Nord komen naast de 177 studentenwoningen ook 185 vrije sector huurwoningen en een hotel.

Dynamisch Noord

De studentenwoningen in Gare du Nord dragen bij aan het realiseren van de ambitie van Lieven de Key: samen met haar partners Amsterdam toegankelijk maken en houden voor de jonge woonstarter met een kleine beurs.

Starten in Gare du Nord

De start van Maryam, Julian, Damian, Jonas, Yael en vele anderen.

Interesse?

De woningen worden aangeboden via Studentenwoningweb.