Distelweg,

Aan de Distelweg, in het gebied Buiksloterham, wordt sinds oktober 2021 gebouwd aan een gemengde woon- en werkomgeving. Lieven de Key biedt 76 comfortabele huurwoningen aan, exclusief voor starters.Zo gaat het er straks uitzien.

Levendige stadswijk met alles erop en eraan

Buiksloterham was ooit de thuishaven van NDSM, de grootste scheepswerf ter wereld. In de komende jaren verandert dit gebied tot één van de meest levendige en inclusieve stadswijken van Amsterdam, direct aan het IJ. Met woningen, winkels, kantoren en horeca. In de architectuur zie je de industriële geschiedenis van het gebied terug.

Op een steenworp afstand van de binnenstad

De Distelweg valt onder Amsterdam-Noord, maar het centrum van de stad is snel en makkelijk bereikbaar. In minder dan een kwartier fiets je naar het Centraal Station. Dit is inclusief een rit met het pontje, dat 24/7 heen en weer vaart.

Duurzame studio’s en tweekamerappartementen

De woonblokken B en D bestaan uit 76 duurzame sociale huurwoningen: studio’s en tweekamerappartementen. Ze zijn onderdeel van een groter geheel, met onder meer een kantoorgebouw en gebouwen met vrijesectorwoningen. Er is parkeergelegenheid voor (bak)fietsen, scooters en auto’s. Vanaf de groene ontmoetingsplekken tussen de blokken heb je een uniek en prachtig uitzicht op het IJ en de skyline van Amsterdam.

De bouw aan de Distelweg is oktober 2021 gestart. De oplevering van de studio’s en tweekamerappartementen is eind 2024 gepland.De woningen die Lieven de Key aanbiedt, vind je in de blokken B en D.Prachtig uitzicht over het IJ en de skyline van Amsterdam.