DC van Hall,

Aan de Donker Curtiusstraat en de Van Hallstraat in Amsterdam West wordt onder de naam ‘DC van Hall’ een plek voor studenten, ondernemers en horeca ontwikkeld.

Voor studenten

Lieven de Key transformeert het voormalig bedrijfsverzamelgebouw naar 168 zelfstandige studio’s voor 178 studenten (10 studio’s voor 2 personen). Gezamenlijke voorzieningen zijn een wasserette, een binnentuin en inpandige fietsenstalling. Het gebouw wordt gasloos, energiezuining en krijgt een groen dak.

Voor de buurt

Het beeldbepalende gebouw krijgt een nieuwe uitstraling naar het ontwerp van architectenbureau Studioninedots. De inpandige fietsenstalling bespaart ruimte op straat. Op de begane grond komt plek voor buurtgerichte horeca en ondernemers. Op deze manier draagt DC van Hall bij aan de levendigheid en het gevoel van sociale veiligheid op deze plek in de Staatsliedenbuurt.

Oplevering eind 2021

In maart 2020 is aannemer van Wijnen met de werkzaamheden begonnen. Naar verwachting is het gebouw eind 2021 klaar voor bewoners en ondernemers.

Actuele informatie en aanmelden nieuwsbrief

Ga voor actuele informatie over de transformatie van DC van Hall en het aanmelden voor de digitale nieuwsbrief naar dcvanhall.amsterdam